About

Spread the love

Dobrodošli na blog easttothesun.

Moje ime je Srđan i zapravo sam lik iz Banjaluke koji baš jako voli da putuje i navučen je na putovanja na istok. Povremeno nešto zapišem na putovanjima, a još povremenije ponešto i objavim. Programer po ugovoru, rak u horoskopu (znam, znam, sjebano). Mirjana kaže da mi je Mjesec u konjukciji sa Neptunom.Jedne noći tokom autostoperskog putovanja na Kosovo, najčudnijim i najluđim putevima našao sam se u manastiru Visoki Dečani, preplašen, promrzao i gladan. Monasi su mi pružili utočište i sve ostalo što mi je bilo potrebno. Smjestili su me u malenu isposnicu, tik uz temelje crkve i mošti Svetog kralja Stefana Dečanskog. U toj malenoj isposnici, novembra 2015. godine napisao sam svoju prvu priču i od tada nisam stao sa pisanjem.

Ime bloga je nevješto i brzinski odabrano par dana kasnije, a trebalo bi da simbolizuje moju ljubav prema istoku i putovanjima na istok. Uvijek se prirodno okrećem istoku i želim da dostignem sam njegov kraj, sve do Sunca. Odatle i ime – na Istok, sve do sunca.Iz mase priča, izdvojio bih par kosovskih, autostoperski put do Makedonije, putovanje u Izrael i Palestinu, Gruziju i Jermeniju, putovanje biciklom po prostoru biše Jugoslavije, Jordan…

Još jedna autostoperska avantura se dogodila na putu ka Svetoj Gori, prolazeći kroz Bosnu. Crnu Goru, Albaniju, Grčku. Makedoniju, Kosovo i Srbiju.

Autostopom sam prešao Iran, ali i Mongoliju, u kojoj sam zaglavio u karantinu uzrokovanim pojavom kuge.

Ipak, ima tu pomalo i zapada, a izdvojio bih putovanje na Island, Kristijaniju u Kopenhagenu, Malme i naravno – Berlin.Pored toga, na blogu možete pronaći par planinarskih avantura, kao i priče o zemlji u kojoj sam rođen i u kojoj sam proveo sva svoja 32 kruga oko Sunca.

Povremeno pišem i savjete o putovanjima, a engleska verzija sajta je još uvijek u fazi pripreme.

Priznanje i potvrdu da ovo što radim ima smisla pružili su mi brojni portali, koji su pisali o blogu koji vodim, a na kojem se trenutno nalazite:

Nezavisne novine

Blic – putovanje biciklom

Putoholičari – Bosna i Hercegovina

Buka – Couchsurfing

Buka – Putoholičari

Buka – Island

Buka – Liban

Elle – regionalni travel blogeri

Društvo putnika Srbije – Da li su društvene mreže uništile turizam?

Moj prvi podkast – The Nutshell Times

Idealno vikend putovanje – Elem.ba

Toliko od mene za sada.

Hvala što ste svratili. Slobodno se zadržite, dijelite tekstove i pozivajte prijatelje.

Za više fotografija i storija zapratite easttothesun instagram profil

 

Putovanja vas prvo ostave bez riječi, a onda vas pretvore u pripovjedača.

Ibn Batuta

 Comments 3

Leave a Reply